İSTANBUL TRİATLON VE AQUATLON MÜSABAKASI

ANA SAYFA HABERLER
TRİATLON
İSTANBUL TRİATLON VE AQUATLON MÜSABAKASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki SPOR İSTANBUL tarafından, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Beylikdüzü Belediyesi iş birliği ile düzenlenen İstanbul Sprint Triatlon ve Aquatlon Müsabakaları, 18 Ekim Pazar günü Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde lisanslı yaklaşık 254 triatlet ve 40 aquatlon sporcusunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yarışlar, pandemi tedbirleri nedeniyle seyirciye kapalı düzenlendi. Aynı tedbirler çerçevesinde günün ilk yarışı olan sprint triatlon startı 2 ayrı dalga halinde verildi. İlk dalganın sabah 8'de start alacağı planlamış olduğu halde, şiddetli yağmur sırasında yıldırım düşme tehlikesi sebebiyle start 1 saat geç verildi. İkinci dalga, ilk dalga sporcularının tümü yarışı tamamladıktan hemen sonra saat 11:10'da yarışa başladı. Böylece parkurda sporcu yoğunluğunun önüne geçilmiş olundu. Ayrıca tüm sporcular birkaç saniye aralıklı olarak start aldıklarından birbirleri ile direk olarak değil, zamana karşı bir yarış koştular.

Oldukça fazla sayıda ilk triatlon deneyimi yaşayan sporcunun bulunduğu yarışta, yüzme etabında zor koşullar sebebiyle birkaç kişi yarışı terk etmek zorunda kaldı. Ancak yarışlar hiçbir kaza yaşanmadan başarıyla sonuçlandı.

Triatlon yarışına kulübümüz adına beş, Aquatlon yarışına da bir sporcumuz katıldı. Triatlonda kadınlar genel klasmanda Fatma Melda DERVİŞ 28 sporcu arasında 2. , 30-34 yaş grubunda ise 1. oldu.

Erkekler genel klasmanda ise en iyi sonucu, 182 sporcu arasında 15. olarak Sporcumuz Mark MİNASYAN elde etti. Ayrıca Mark MİNASYAN 45-49 Yaş grubunda 32 sporcu arasında 3. oldu.

50-54 Erkekler Yaş Grubunda, aynı zamanda 2. kademe antrenörümüz olan Gökhan ÖZKORKMAZ 3. sırayı aldı.

Yeni yaş grubu sporcularımızdan Müge DİREN, zorlu hava koşullarına rağmen soğukkanlılıkla ilk triatlon yarışında start alarak tecrübe kazandı.

Günün son yarışı aquatlonda ise tek temsilcimiz Mustafa İDRİSOĞLU genel klasmanda 2, yaş grubunda ise 1. olarak oldukça önemli bir başarıya imza attı.

  •  - 1
Top