İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası Yarışı’nda ASSK kürsünün en tepesinde!

ANA SAYFA HABERLER
TRİATLON
İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası Yarışı’nda ASSK kürsünün en tepesinde!

29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul’un Beylikdüzü kıyıları önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Türkiye Triatlon Federasyonu’nun ETU (European Triathlon Union) ile birlikte düzenlediği Olimpik Mesafe Avrupa Kupası’nın 4. Yarışı Pazar günü, yerel sporcular yaş grubu yarışı ise Cumartesi günü düzenlendi. Federasyonun “puansız yarış” olarak düzenlemeyi uygun bulduğu bu yarışa kulübümüz sporcularından Oleg ASTANIN ve Zafer ÖZTÜRK katıldılar (Olimpik mesafe 1500mt. yüzme, 40km. bisiklet, 10km koşudan oluşmaktadır).

2017 yılında Federasyonun düzenlediği ilk yaş grubu triatlon yarışı olma özelliği bulunan bu yarış, puansız olması sebebiyle arzu edilenden çok daha az sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 120 triatletin start aldığı yarışa, puanlı olması durumunda en az iki misli katılımın olacağı değerlendiriliyordu.

Uygun hava koşullarında gerçekleşen yarışta 35-39 yaş grubunda yarışan Oleg ASTANIN, hem yüzme hem de bisiklet etabında en iyi zamanları yaparak yarışa adeta kendisinin ve ASSK’nın damgasını vurdu. Koşu etabını yaş grubunun 3. En iyi zamanı ile bitirebilmesine rağmen yüzme ve bisiklette elde ettiği avantajla rahat bir birincilik elde ederek kürsünün en tepesinde yerini aldı. Tecrübeli triatlet Merdan Çayır ikinci, Fatih Topçu ise üçüncü sırada yarışı tamamladı.

Bu arada Oleg’in yüzme derecesinin, tüm sporcular arasında da en iyi derece olduğunu da vurgulamakta fayda var. ASSK’nın tecrübeli sutopu oyuncusu ve antrenörü olarak bisiklette ve koşuda genel klasmanda 5. en iyi süreleri kaydeden Oleg, yüzme etabındaki müthiş performansı sayesinde genel klasmanda da 2. olmayı başardı. Yarışın en hızlı Yaş Grubu sporcusu 2:09:55’lik derecesiyle Dinçer Yılmaz oldu. Üçüncü sırayı ise diğer bir tecrübeli triatlet olan Çağlar İbrahim Taş, 2:15:26’lık derecesiyle elde etti. Dinçer 30-34 yaş, Çağlar da 40-44 yaş kategorilerinin birincileri oldular.

Diğer bir sporcumuz Zafer ÖZTÜRK 30-34 yaş kategorisinde yarışı 8. sırada tamamlayarak gelecekteki yarışlar için ümit verdi.

Diğer sporcularımız puansız olması sebebiyle bu yarışa katılmamayı ve kendilerini yakın zamanda takvimde yer alan puanlı yarışlarda göstermeyi tercih ettiler.

Kulübümüz, triathlon branşındaki ilk yılında henüz elit kategoride sporcu yetiştirmemiş olduğundan, bir gün sonra düzenlenen Avrupa Kupası yarışına katılım göstermedi. Türkiye’den bu yarışa sadece 3 kadın ve 2 erkek elit triatlet katıldı. Toplam 10 kadın triatlet arasında İpek ÖZTOSUN 2:12:23’la 5., Ece BAKICI 2:13:36’la 7. Oldu. Esra Gökçek ise bisiklet etabında yaşadığı bir sorun sebebiyle yarışı tamamlayamadı.

Erkeklerde 22 triatletin start aldığı yarışta Gültigin ER 15., Emirhan ALTINTAŞ 17. sırada yarışı tamamladılar.

 

Tüm Yarış Sonuçları:

Elit Kadınlar:   http://www.departiming.com/attachments/273/EW_Laps.pdf

Elit Erkekler:   http://www.departiming.com/attachments/273/EM_Laps.pdf

Yaş Grupları:   http://www.departiming.com/attachments/273/AgeGroup_Laps_V2.pdf

 

Federasyonun bir sonraki triatlon yarışı, 13-14 Ağustos tarihlerinde İstanbul-Kartal’da sprint mesafe olarak düzenlenecek (750mt. yüzme, 20km. bisiklet, 5km koşu).

  •  - 1
Top