ANA SAYFA HABERLER
KULÜP HABERLERİ
Covid-19 Pandemi Tedbirleri Bilgilendirmesi

Adalar Su Sporları Spor Kulübü Covid-19 Pandemi Tedbirleri

Üye Bilgilendirmesi

Değerli Üyelerimiz ve Misafirlerimiz,

Dünya ve ülkemizde baş gösteren Covid-19 virüsü ile ilgili Adalar Su Sporları Spor Kulübü olarak sizleri ve aile üyelerinizi aldığımız bir dizi önlemlerle ilgili olarak bilgilendirmek istiyoruz.

Kulübümüz Salgın Hastalıklar Kriz Yönetimi Prosedürlerine bağlı olarak; Covid-19 virüsüne karşı önleyici faaliyetlerimizi gerek genel alanlarımızda gerekse misafir, çalışan ve çocuk alanlarımızda detaylı şekilde ve titizlikle uygulamaktayız.

Öncelikle, tesisimizde tüm yönetimin dahil olduğu bir izleme kurulu oluşturduk; “riskin somut olarak tespiti, tedbirlerin ise hızlı ve etkin olarak alınması” bilinci ile çalışanlarımıza kişisel hijyen seviyelerini nasıl artıracaklarını anlattık, tüm alanlarımızın ortam-yüzey hijyen tedbirleri başta olmak üzere detaylı temizlik ve dezenfeksiyon uygulamalarını yaptık. Bu temizlik ve dezenfeksiyonlarda tüm tesis için ilgili hijyen tedbirlerimizi uyguladık ve gereken tedbirleri en üst seviyede aldık.

İçişleri Bakanlığının 16 Mart 2020 tarihli Genelgesiyle üye kullanımına kapatılan Derneğimizin "Covid19 Prosedürünü" oluşturarak idari faaliyetlerimizi Kulüp Binasında ve elektronik ortamda düzenli bir şekilde gerçekleştirdik. Çalışanlarımıza yönelik Covid19 için son gelişmeler ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenledik.

8 Haziran 2020 tarihinde tesisimizi hizmete açacağımızı öngörerek Kulübümüzün temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladık. İlgili Bakanlıkların bildirimlerini ve uzmanların görüşlerini dikkate alarak Covid19 Prosedürümüzü açılış sonrası uygulanmak üzere güncelledik.

Hazırladığımız bu bülten, Covid19 Prosedürü ve İş Planı doğrultusunda sizleri Kulübümüzde sağlıklı ve güvenli bir ortamda ağırlayabilmek üzere yaptığımız çalışmalar ve düzenlemeleri içermektedir. Tüm üye, üye yakını, misafir, sporcu ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği için kaleme alınan bu önlemlere tüm paydaşlarımızın hassasiyetle uyacağına inanıyoruz.

Adalar Su Sporları Spor Kulübü olarak, ilgili ulusal tüm kurum ve kuruluşlarla yakın temas halinde aldığımız önlemleri sizlerin ve çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlıklarını gözetmek üzere geliştirmeye devam edeceğiz.

Desteğiniz ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

YÖNETİM KURULU

 

Adalar Su Sporları Spor Kulübü

COVID19 NORMALLEŞME SÜRECİNDE UYGULAMA PROSEDÜRÜ

1 - AMAÇ

Yasal mevzuat, Tüzük, İç Yönetmelik, Kalite Politikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi, Gıda Güvenliği Sistemi ve ilgili Bakanlıkların konuyla ilgili düzenlemeleri ve tavsiyeleri doğrultusunda oluşturulan Covid19 Prosedürünün amacı üyelerimizin, sporcularımızın, antrenörlerimizin, velilerimizin, çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin ve diğer üçüncü şahısların Kulübü kullanırken virüsten enfekte olmalarını engellemek ve ASSK olarak virüsün yayılımına sebep olmamaktır. İşbu Prosedüre uygun olarak Kulübe giren üye, misafir ve diğer şahıslardan, sonradan Covid19 ve benzeri gribal belirtiler gösterdikleri takdirde Kulübü terk etmeleri istenebilir. COVID19 Prosedürü Kulübün açılışından itibaren uygulanmak üzere yazılmış olup yasal düzenlemeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli güncellenecektir.

2 - KULÜBE GİRİŞ ÇIKIŞ

  • Sosyal Tesislere giriş/çıkış ve kullanım saatleri, İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda güncellenecek olup, açılış günü olan 08.06.2020 tarihinden itibaren 09:00 – 22:00 olacaktır.
  • Her üyemizden, üye yakınından ve misafirimizden, Kulüp tesislerine ilk kez girdiklerinde bir sefere mahsus olmak üzere beyan alınacaktır.
  • Son 14 gün içinde kendisine Covid19 teşhisi konulan veya yurt dışı seyahati yapan Üye, Üye Eşi veya Üye Çocuğunun Kulüp Yönetimini bilgilendirmesi zorunludur.
  • Üyelerimiz, aileleri, misafirleri ve bakıcılarının Kulübe girişlerinde vücut ısıları temassız ateş ölçer cihazı ile ölçülecek olup ateşi 38 derecenin üzerinde olan kişilerin Kulübe girişine izin verilmeyecek ve bir sağlık kuruluşuna başvurmaları için uyarılacaklardır.
  • İlerleyen günlerde, yoğunluk sebebi ile sosyal mesafenin uygulanması konusunda sorun çıkarsa, misafir girişi konusu tekrar değerlendirilip misafir girişine kısıtlama getirilebilir.
  • Üyelerimiz, misafirleri ve bakıcıları ancak el dezenfeksiyonu yapıldıktan sonra Kulübü kullanabilirler.
  • Görevli personelimiz tesise gelen ziyaretçilerimizin ve kullanıcılarımızın vücut ısısı ölçümlerini yapacak, “Normalleşme Sürecinde Kullanıcı Beyan Formu ve Taahhütnamesini” doldurtarak imzalattıracak ve kulüp içi uygulamalar ile ilgili bilgi verecektir. Kapı Karşılama görevlilerimizin yönlendirmelerine uyulması pandemi ile mücadelede önem arz etmektedir.
  • Güvenlik ve kapı karşılama görevlilerimiz; Kulübün faaliyete geçmesi aşamasında, ASSK acil durum eylem planı ile birlikte Covid-19’la mücadele kapsamında, kulüp yönetiminin aldığı kararları uygular. Görevini belirlenmiş protokoller doğrultusunda yürütür. Kulüp personelinin, kullanıcıların ve ziyaretçilerin Halk Sağlığı tavsiyelerine uymasını sağlar. Kullanıcıların kulübe girerken ve çıkarken sosyal mesafe kuralına uymalarının önemini hatırlatır. Tesise gelen tüm kişileri (sporcu velileri ve misafirler dahil) kayıt altına alır. Bu kayıtlar, gerektiğinde birbiriyle temas eden kişilerin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Covid-19 yönergeleriyle ilgili olarak tüm kullanıcıları bilgilendirir ve tam iş birliği konusunda ısrarcı olur. Geri bildirimleri dinler ve bu protokollerde ele alınmayan konular varsa bunları ASSK yönetimine aktarır. Tüm sporcu, antrenör ve üyelerin kişisel el dezenfektanı ve diğer hijyen malzemelerini her zaman yanlarında bulundurmalarını hatırlatır ve gerektiğinde kontrol eder.

 

3 - DEZENFEKSİYON UYGULAMALARI

  • Üyelerimiz, misafirlerimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimiz Kulübümüze ve ilgili alanlara Covid19 Prosedürüne uygun bir şekilde temassız ateş ölçümü, el dezenfeksiyonu yapıldıktan sonra giriş yapacaklardır.
  • Tüm hizmet birimleri, tuvaletler, spor alanları, personel alanları, üretim alanları, depolar ve çöp alanlarında temizlik ekiplerimiz tarafından periyodik olarak ve her ihtiyaç duyulduğunda T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı malzeme ile dezenfeksiyon ve havalandırma yapılmaktadır.
  • Sporcu yüzme havuzumuz klor ve ozon ile dezenfekte edilmektedir.
  • Soyunma odaları kullanımında kişi sayısı sınırlandırılmakta ve bu alanlar dahil tüm spor alanlarında her ihtiyaç duyulduğunda ve düzenli olarak T.C Sağlık Bakanlığı onaylı bazlı malzeme ile dezenfeksiyon yapılmaktadır.
  • Kulübümüzde kullanılan tüm temizlik ve dezenfeksiyon ürünleri Sağlık Bakanlığı onaylı olup uluslararası bilinirliği olan firmalardan temin edilmektedir. Düzenli aralıklarla verilen eğitimlerle her alan için uygun temizlik maddesi kullanılarak doğru bir temizlik işleminin yapılması sağlanmaktadır.

 

4 - ÜYELERİMİZE VE MİSAFİRLERİNE YÖNELİK ETKİNLİKLER

  • Çocuk Havuzu ve Oyun Alanı ikinci bir bildirime kadar kapalıdır.
  • Yoga, Zumba ve Hobi-beceri kursu vb etkinlikler ikinci bir bildirime kadar durdurulmuştur.
  • Kültür etkinliklerindeki sandalye düzeninde asgari 1,5 m sosyal mesafe korunacaktır.
  • Canlı müzikli üye eğlencelerinde sahne, her müzisyen arasında en az 1,5 metre mesafe olacak büyüklükte ve dinleyenlerden en az 2,5 metre uzakta olacak şekilde kurulur.
  • Yemekli ve/veya canlı müzikli üye eğlencelerinde her masa arasında en az 1,5 metre, aynı masayı paylaşanla arasında 60 cm mesafe bulundurulur.
  • İlk sinema etkinliği en erken Haziran’ın son pazartesi akşamı başlatılacaktır. Sinema gecelerinde sandalye düzeninde sosyal mesafe korunur. Sinema izlenirken maske takılması mecburidir.
  • Yeme-içme faaliyeti dışında ortak alanlarda maske kullanımı mecburidir.

5 - SPORTİF FAALİYETLER

  • Sportif faaliyetler T.C. Resmi Makamlarınca ve ilgili Federasyonların direktifleri doğrultusunda planlanmakta olup, sporda normale dönüş ile ilgili olarak ayrıca bir bilgilendirme yapılacaktır.
  • Spor Okulları T.C. Resmi Makamlarınca belirlenecek diğer uygulamalara bağlı olarak Spor Okullarımızın düzenlenmesiyle alakalı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.

6 - RESTAURANT, BÜFE VE DİĞER HİZMET BİRİMLERİ:

  • Tüm restoran, büfe, diğer hizmet birimleri, tuvaletler ve ortak alanlarda periyodik olarak ve her ihtiyaç duyulduğunda T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı malzeme ile dezenfeksiyon yapılır.
  • Tüm restoran, büfe, diğer hizmet birimleri, tuvaletlerin girişlerinde el dezenfeksiyon imkanı sunulur.
  • Kulübün restoran, büfe ve diğer hizmet birimlerinden birinde, herhangi bir kişinin Covid19 dolayısı ile enfekte olduğu tespit edilirse bu Hizmet Birimi veya tüm Kulüp Binası T.C. Sağlık Bakanlığı prosedürlerine uygun bir şekilde tekrar dezenfekte edilene kadar kapalı kalacaktır. Kapalı kalma süresi Üyelere duyurulacaktır.
  • Tüm restoranlarda masalar arasında en az 1,5 m, aynı masayı paylaşanlar arasında en az 60 cm mesafe bulundurulur.
  • Masalara önceden kuver atılmaz. Misafirler oturduktan sonra tek kullanımlık poşetlerde çatal-bıçak takımı, kolonyalı mendil ve tuz ve karabiber servis edilir.
  • Tüm açık büfe etkinliklerde yemekler sadece koruyucu iş kıyafetli aşçı/servis elemanı tarafından yapılır.
  • Restoran, büfe ve diğer hizmet birimlerinde temassız ödeme imkanı sunulur.
  • Restoran kullanımı için rezervasyon gereklidir.
  • Büfe önünde bekleme yapılmaz, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sıralanarak hizmet alınır.

7 - MEYDAN, GÜNEŞLENME ALANLARI, PLAJ, DENİZ ve SPORCU HAVUZU

  • Soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin kullanımı aynı anda 3 kişiyle sınırlıdır ve dışarıda sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurulur.
  • Şezlonglar ve minderler düzenli olarak dezenfekte edilir.
  • Güneşlenme alanlarında her şezlong arasında 1,5 metre mesafe bulundurulur. Aile kullanımında olan ikili şezlonglar arasında sosyal mesafe kuralı uygulanmaz.
  • Yeme-içme, yüzme ve güneşlenme faaliyeti dışında maske kullanımı mecburidir.
  • Güneşlenme alanları ve meydanda periyodik olarak T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı malzeme ile dezenfeksiyon yapılır.
  • COVID19 Pandemi normale dönüş faaliyetleri arasında uygulanmakta olan sosyal mesafe uygulaması dolayısı ile, güneşlenme alanlarında üye kullanım alanları azalacağı için, yalnızca 2020 yılı yaz sezonunda uygulanmak kaydı ile ve yalnız hafta sonu ve resmi tatil günlerinde, sporcu havuzu çevresinde bulunan alanlar, üyeler için güneşlenme alanları olarak düzenlenerek, üyelerin kullanımına açılacaktır. Havuz hafta sonu günlerinde de önceden olduğu gibi gerekirse sporcu antrenmanları için kullanılacak, üyelerin kullanımına açık olmayacaktır. Hafta içi günlerde sporcu havuzu ve çevresi sportif faaliyetler için kullanılmaya devam edilecektir.

Kullanıldığı taktirde bu bölgede de her şezlong arasında 1,5 metre, masalar arasında en az 1,5 m, aynı masayı paylaşanlar arasında en az 60 cm mesafe bulundurulur.

8 - SPOR SALONU

  • Spor aletlerinin kullanımına sosyal mesafe kurallarına göre izin verilir.
  • Tüm çalışmalar sırasında sosyal mesafe kuralına uymak temel şarttır.
  • Ağırlık çalışmalarında eldiven kullanmalıdır.
  • Spor salonunda aynı saat dilimi içerisinde aynı anda en fazla 2 kişi olacak şekilde çalışmalar yapılabilecektir.
  • Üyelerimiz çalışmalar boyunca yanlarında getirdikleri kendilerine ait havluları aletler üzerine sererek kullanım gerçekleştirmelidir.
  • Üyelerimiz kişisel jimnastik minderi ya da matlarını kullanacaklardır.
  • Sosyal mesafe kuralı gereği spor salonu alanındaki aletlerin kullanım durumları işaretlenecek ve kullanılamayacak olan aletler kapatılacaktır.
  • Grup çalışmaları uygun olduğu müddetçe açık alanlarda yapılacaktır.

9 - TEDARİKÇİLERİMİZ VE MALZEMELER:

  • Tüm tedarikçiler temassız ateş ölçümü yapıldıktan sonra Kulübe kabul edilirler.
  • Tüm tedarikçi işlemleri sosyal mesafe kuralı korunarak ve koruyucu iş kıyafeti ve maske kullanılarak yapılır.
  • Tüm tedarikçiler ve getirdikleri ürünler dezenfeksiyondan geçtikten sonra depo alanına alınırlar.
  • Mal kabul bölgesi ve ambarlarda her ihtiyaç duyulduğunda ve periyodik olarak T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı malzeme ile dezenfeksiyon yapılacaktır.
  • Gıda Güvenliği Sistemi kapsamındaki tedbirler her zamankinden daha hassas uygulanır.

10 - ÇALIŞANLARIMIZ

  • Tüm çalışanlar Kulübe giriş yaparlarken temassız ateş ölçümü yapılır ve 38 derece üzerinde ateşi olanlara işbaşı yaptırılmaz ve derhal Kulüp dışında bir sağlık kuruluşuna yönlendirilirler.
  • Aynı vardiyada mümkün olduğunca aynı personelin çalıştırılmasına özen gösterilir.
  • Personel soyunma alanlarında sosyal mesafe kuralı uygulanır ve çalışmaya başlamadan evvel ikinci bir dezenfeksiyon uygulaması yapılır.
  • Personel Yemekhanesinde her ihtiyaç duyulduğunda ve periyodik olarak T.C. Sağlık Bakanlığı onaylı malzeme ile dezenfeksiyon yapılır.
  • Yemekhanedeki masalar arasında ve yemek yiyenler arasında en az 1,5 m mesafe kuralı uygulanır.
  • Yemekhane saatleri uzatılarak aynı bölümdeki çalışanlar az sayıda gruplar halinde yararlandırılır.
  • Personel Yemekhanesine kesinlikle çalışanlar harici misafir kabul edilmez.
  • İkinci bir bildirime kadar personel ziyaretçileri kabul edilmez.
  • Personelin rutin periyodik sağlık kontrolleri açılışın ilk haftasında yaptırılacaktır.
  • Personel dinlenme alanlarında kullanıcı sayısı sınırlandırılmış olup sosyal mesafe kuralları geçerlidir.
  • Grip belirtisi gösteren çalışan (iş bıraktırılıp) derhal tıbbi yardıma yönlendirilir.
  • Enfekte olan çalışana ve ailesine her türlü tıbbi destek ve maddi yardım yapılır.
  • Testi negatif çıktıktan en az 3 gün ve sonrasında ilaç kullanmaksızın ve belirtisiz 2 gün geçirdikten sonra iş başı yaptırılır.
  • Çalışanların izin günlerinde şehir dışına veya yurt dışına çıkmamaları gerekir. Gidenlerin ücretsiz izinli olarak kendilerini 14 gün boyunca karantinaya almaları zorunludur.
  • Yeme-içme faaliyeti dışında maske kullanmak mecburidir. Yapılan işin niteliğine göre koruyucu iş kıyafetleri; tulum, siperlik, maske, eldiven kullanılır.
  •  - 1
Top